Bár már kezd enyhülni a karantén, sokhelyre még itthon se mehetünk, és még mindig vigyáznunk kell. Még mindig sok ember van pl. a krónikus betegek, vagy a Budapestiek, akik karanténban vannak. Nekik, de akár mindenkinek szeretnék megmutatni olyan helyeket, ahol most a neten keresztül be tudunk kukkantani a világba.

Az első ilyen helyek a webkamerák. Ezek olyan kamerák, ahol egy állatot figyelhetünk meg folyamatosan. Ezek a webkamerák nem csak vírusidőben működnek, de most jó lehetőséget adnak nekünk az állatok tanulmányozására. 

Először egy magyar webkamerás oldalt mutatok meg, ahol nagyon sok gólyafészket, egy kerecsensólyom, és egy rétisas fészket lehet megnézni:

http://madarlesok.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1183634

A másik webkamerás oldal külföldi, ami sokkal populárisabb. Bár itt is nézhetünk védett állatokat, de akár kismacskákat is:
https://explore.org/livecams/currently-live/service-puppy-cam

Ezenkívül most webkamerán nézhetünk be egyes állatkertekbe. A budapestibe és a dubliniba és a hustoniba:

https://zoobudapest.com/ezt-latnod-kell/webkamera

https://www.dublinzoo.ie/animals/animal-webcams/

https://www.houstonzoo.org/explore/webcams/

De vannak virtuálisan látogatható múzeumok is. Ebbe az is jó, hogy nem csak itthoniak, hanem külföldiek is vannak, ahova lehet sose jutnánk el. Én se voltam még soha messze. CSak Magyarországon, és Kissé határmenti területeken.

De először vegyük a magyarországi múzeumokat, romokat , webes nézelődnivalókat:

Almássy kastály Gyula: 

https://gyulaikastely.hu/virtualis-tura/

Aquincum:

http://www.aquincum.hu/e-muzeum/virtualis-tura/

ÉS a külföldiek:

British Múzeum:

https://britishmuseum.withgoogle.com/

Louvre:

https://www.youvisit.com/tour/louvremuseum

A facebookon pedig található egy csoport, ahol egymás ablakaiból nézhetünk ki, és a milyénkből való kilátást is megmutathatjuk ahonnan a karantént átvészeljük.

https://www.facebook.com/viewfrommywindowblog/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARClRTtGvHUdIqeg7TCD_fBzhuQxRBTuXANYI8LkpUl9tQO4zjrtUpUHDDy17cF7Oea4Ct-VYEWclIHr

Jó szórakozást ezekhez a helyekhez!