Mindenki máshogy éli meg a karantént! Nekem most alig van munkám. És nincs gyerekem se. A szüleimmel élek, így aztán nagyon sok szabadidőm van. 

A következő dolgokat teszem eddig:

Önkéntes munka

Én eddig is önkénteskedtem ,ami sokat segített a félmunkanélküli helyzetemben. De a vírus miatt elmaradt egy-két ilyen lehetőségem, mégis lett olyan, amit pont e miatt kezdetm el. Nekem ez a blog az, hogy tippeket adok karantén estére. Az önkéntes munka azért jó, mert egy kicsit értelmet ad az életnek és felmel. Lehet bevásárlást vállalni időseknek, vagy csak online beszélgetést vállalni a magányosokkal, de a civil szervezetemben meséket fordítanak gyerekeknek. Lehet hangoskönyv olvasást is vállalni erről itt olvashatsz bővebben :https://www.vgyke.com/hirdetmeny/legy-te-is-hangoskonyv-felolvaso/

Hosszú távú számítógépes játékok

Rendes időben az ilyenek nagyon időrablók, és nem tanácsolnám senkinek, hogy ilyennel játszon, hisz sok mindentől veszi el az időt. De bezárva túl sok szabadidővel napi 1-2 óra elmegy vele. Ezeknek a lényege, hogy ha elkezdesz vele játszani, elmentődik, és a többi napon az előzőeket tudod folytatni. Sok ilyen van. Én most a freezoo-val játszom, ahol saját állatkertet lehet működtetni. Állatokat betelepíteni, növényeket, dísztárgyakat kirakni, barátokat szerezni, később akár szaporítani is az állatokat.

Van még a My little farmies és a Farmarema, amik mindketten farmos játékok. Aztán pl. ott van a Stonies, ami egy kőkorszaki játék, ahol neked kell gondoskodni a törzs mindennapi szükségleteiről, túléléséről. Pl. vadászat, gyűjtögetés, felfedezés, szerelem.

Arra kell vigyázni, hogy ne legyünk ennyira függőek, hogy a karantén után könnyen le tudjuk tenni őket.

Képzések

Lehet önképzés, vagy online óra. Két tipusa lehet, ami hasznodra válik, munkában vagy bárhol, és amit csak kedvtelésből csinálsz. Én most mindekttőre találtam magamnak ilyet. Az egyik a Skyp-os angolozás egy tanárral, a másik a Mindennapi NLP önfejlesztő belső írása, metaforikus írása.

Nyelvet tanulni egyébként lehet a Kretív nyelvtanulás csomaggal, én ezt németből kipróbáltam és át lehet vele ugrani nyelvtanfolyamokat. VAgy ott van a Gyakorlatias angol is.

Aztán egy újságban olvastam, hogy online tangó, salsa oktatás is van valhol. 

Bármire lehet gondolni.

Online szórakozás:

Ez is bármi lehet, amit csak kitalálsz, de én most próbáltam ki egy online szabadulós szobát, ahol a könyebbtől a nehezebb felé mennek a feladatok. Én kijutottam. Ez ingyenes, de van olyan változata is ami ugyanarról a linkről elérhető, ahol a tényleges szabadulószobában van egy ember, és neki kell instrukciókat adni. Ez fizetős, kb. olyan az ára, mint egy rendes szabadulószobának.

https://www.szabaduloszoba.hu/blog/ingyenes-online-szabadulos-jatek---digitalis-szabaduloszoba

A másik szabaduló szoba a fortély sátor húsvéti játéka, ami még mindig elérhető, ebbe én nem tudtam elindulni se. Ez szintén ingyenes.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSee8wvI1D3kRvXl0p9F67_-sZGmEvS_lWsRBrdlMed-BO6csg/viewform

Kívánok nektek vidám karanténos napokat, és mihamarabbi szabadulást!